Bærekraft og biodynamisk skjønnhetspleie

Uttrykket "agricosmetics" refererer til alt som dreier seg om biodynamisk, økologisk og bærekraftig produksjon av skjønnhetsprodukter. OWay-produktene er 98% plantebasert. Hoveddelen av planteekstraktene som benyttes i produktene er dyrket i Bologna, på gården Ortofficina.

Kortreist

Plantene som dyrkes på gården kalles zero-mile plants; lokal og kortreist produksjon.

Biodynamisk og Økologisk

Biodynamisk jordbruk er nettopp det: bio-dynamisk. Biodynamisk jordbruk benytter seg av naturlig gjødsling, vanning, og innhøsting når planteessensene er på sitt mest potente. Det benyttes ikke kjemiske sprøytemidler. Dette er den reneste måten å produsere konsentrerte og effektive essensielle oljer og planteekstrakter på. Produktene er drøye i bruk, og inneholder de reneste plante-essenser.

Etisk, Rettferdig og Peta-sertifisert 

Enkelte ingredienser som benyttes i OWAY-produktene er ikke produsert lokalt. Disse er importert og kjøpt etter prinsipper om etisk og rettferdig handel. Produktene til OWAY er Peta-sertifisert dyrevennlige. OWAY tester ikke sine produkter på dyr.

Emballasje 

Bærekraft er også grunnpilaren i hvordan OWAY pakker sine produkter. Emballasjen som benyttes er laget av 100% resirkulerbart materiale av glass, aluminium, tre og papir. Målsetningen er å bytte ut korker og pumper av plast med mer miljøvennlige alternativer innen 2022. CO2 Nøytral Bærekraft er også gjenspeilet i hvordan fornybar energi blir benyttet i OWAY for å redusere miljøavtrykk. OWAY er en CO2 nøytral bedrift.